Предна В момента Следва
ED SHEERAN PERFECT (ROBIN SCHULZ REMIX)

Новини Царево

Ученици от Царево - отново първи в престижна литературна надпревара

Ученици от Царево - отново първи в престижна литературна надпревара

В столичния храм ,,Св. Св. Кирил и Методий", гр. София се състоя тържественият финал на Националния конкурс ,,Възкресение Христово", обявен за пета поредна година от Светия Синод на Българската православна църква, Българската патриаршия, с благословението на Негово светейшество Българския патриарх. 
Конкурсът е организиран под ръководството на Ловчанския митрополит Гавриил и Културно-просветния отдел при Св. Синод, с подкрепата на Синдиката на българските учители.  

Най-високото отличие в раздел ,,Литературно творчество - проза", четвърта възрастова група, бе присъдено на София Стоянова Кралева от Хб клас в СУ "Н.Й.Вапцаров" - гр.  Царево, за есето „ Възкресна радост във Василико”. Нейната съученичка  Мариям Стефанова Димитрова от Хб клас беше удостоена с поощрителна награда в "Литературно творчество - поезия", четвърта възрастова група, за стихотворението „Православен календар”. Десетокласничките са сред най-талантливите творци от клуб „Слово” с ръководител Донка Прокопова.
София присъства на церемонията по награждаването, получи грамота, ваучер  за книги от книжарница ,,Хеликон” и други предметни награди. 

Всички участници бяха поздравени от Ловченския митрополит Гавриил и г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. 
В конкурса участваха хиляди деца от цялата страна и задграничните епархии на Българската православна църква. Целта на конкурса е да стимулира творческите изяви на учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство, да утвърждава нравствени ценности и да поощрява интереса към съхраняването на българските традиции.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация