Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Туристическа карта на Странджа и нейното Черноморско крайбрежие чака одобрение

Туристическа карта на Странджа и нейното Черноморско крайбрежие чака одобрение

След успешното участие в Международната картографска изложба във Вашингтон и обмяната на опит с организатори и участници в нея, Геопан взе решение да поиска от Българската картографска асоциация (БКА) сертифициране на съвременната туристическа карта на Странджа и нейното Черноморско крайбрежие.

Съвременната карта  на Странджа в М 1:110 000 обхваща 6075 кв. км от източнотракийската планина, от които 4445 кв. км – от територията на Република България, и 1630 кв. км – от територията на Република Турция.

Картата е проектирана в пълните физикогеографски граници на Странджа планина на територията на Република България и част от планината на турска територия. Отчитайки нарастващата роля на геопространствената информация в развитието на страната и на българския туризъм, БКА, която е национален представител в Международната картографска асоциация, реши да въведе най-съвременните изисквания при създаването, отпечатването и разпространението на туристически карти. Въведени бяха 12 критерия и се създаде комисия от експерти и механизъм за сертифициране.

Инициативата на българската картографска общност е особено актуална през 2018 г. и започващото европейско председателство на страната ни. В оборот са много непрофесионални карти, изпълнени с грешки, неточности, без да са отразени вярно новата туристическа инфраструктура, пътната мрежа, природните и културните забележителности, дори и самото административно деление на страната.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация