Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Царево в подкрепа на семейство Ангелови от село Кости

Царево в подкрепа на семейство Ангелови от село Кости

Със специални дарителски кутии продължава кампанията в подкрепа на семейство Ангелови от село Кости, чиято къща бе изпепелена в пожар преди дни. Идеята е на народния представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева. Местната партийна структура също подкрепи каузата с дарена техника. В рамките на приемния си ден в Царево, бургаският депутат заедно с кмета инж. Георги Лапчев се срещнаха с Мартина Димова, която е администратор на групата „Да помогнем на семейството от село Кости“ във Фейсбук. Уточнено бе, че две сини, брандирани кутии ще бъдат поставени в хранителни магазини – първият от тях се намира в Лозенец. Вторият търговски обект е разположен в Царево.

Община Царево също подкрепи кампанията за подпомагане на семейство Ангелови с неща от първа необходимост. Саватева се срещна и с близки на загиналия велосипедист Евелин Дуков. Те обсъдиха с нея възможности за законодателни промени за повишаване на наказателната отговорност на водачите в нетрезво състояние. Конкретно предложение вече е внесено в деловодството на парламента .

„Инцидентът с изгорялата къща в с. Кости е сигнал, че опасността от пожари по селата, където хората се отопляват предимно с дърва, не е за пренебрегване. Зимният сезон е времето на най-активно отопление на дома, в този период се увеличават и рисковете от пожар в дома. Отношението на общината и дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е отговорно, преди началото на всеки отоплителен сезон се провежда информационна кампания за превенция“, коментира Диана Сатева.

Бяха обявени и още пунктове за събиране на средства в Царево - фронт-офиса, ВиК Царево, както и в сградата на Кметство Лозенец.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация