Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Царево - царство на Рибен фест 2017

Царево - царство на Рибен фест 2017

Освен, че е най-морската община в България, най-магнетичната перла на Черноморието, Царево тази вечер е и царство на рибните изкушения.

Рибен фест 2017 събра хиляди на пристанищетов града.

Кулинарното състезание за приготвяне на миди с ориз нажежи страстите на отбори и публика.

Като същи факири на черпаците се бореха четири отбора – на депутатите от ГЕРБ, на шоу звездите, на Шумен, на пожарникарите от Царево, всички те под зоркото наблюдение на моряците от военноморска база Атия.

Слугите на народа бяха в състав  - депутатите Диана Саватева, Диана Йорданова, Галя Василева, Ивелина Василева, Ася Пеева и Димитър Бойчев.

Шоу звездите имаха за шеф певицата Белослава, или Бубето, както я наричат тук, нали е почти царевка...Бубето чаровно и артистично поднесе ароматни миди на журито, с което извоюва дублирано първо място с отбора си.

Особени овации и агитка имаше за екипа на пожарникарите. Началникът на пожарната в Царево гл. инсп.Кирил Киряков получи логистична подкрепа от съседната община Приморско, откъдето пристигна началникът на тамошната пожарна Младен Илиев. Неговите ценни кулинарни съвети бяха приети на въобъжение с радост. Трите пожарогасителя до тиганите, които вдъхваха спокойствие на фенове и мидени спортисти – безопасността преди всичко .

Моряците от Атия – чинно и елегантно облечени, се справяха подобаващо перфектно с рибните вкуснотии, приготвени направо в полевата кухня.

От опитаните от експерти миди с ориз на всички отбори, феновете не оставиха и следа за отрицателно време.

Журито в състав градоначалникът на Царево инж. Георги Лапчев и заместник - министъра на Министерство на околната среда и водите Атанаска Николова, беше с официален говорител, баш-готвач на огромен казан рибена чорба и горд баща Ути Бъчваров. Той ще зарадва новородените близначки с първите им кръстчета и иконки от отец Стоян и матроски шапчици от кмета.

Бандата на Пецата, големият концерт на любимата на поколения  група „Сигнал” и невиждано красивата заря, най-новаторската в пиротехниката, направиха вечерта в Царево истинска морска приказка.

Който успява, и в този момент се весели с гръцката музика на Агапитос.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация