Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Царево ще има нова Съдебна палата

Царево ще има нова Съдебна палата

Близо 10-годишната сага с новата Съдебна палата на Царево е на път да приключи. Общинският съвет в морския град одобри окончателно границите, в които ще се застроява предвиденият парцел. Той се намира в центъра на града и е в съседство със сградите на Общината и Читалището.

Разгърната застроена площ на Съдебната палата ще бъде 1900 кв.м. Параметрите на одобреното РЗП обаче за малко да скарат общинските съветници. Донка Атанасова от БСП заподозря, че ще има свръхзастрояване в центъра на града. Причината е, че през декември миналата година съветниците са одобрили застрояване от 1400 кв.м, а през март е поискана корекция, с която площта се увеличава с 500 кв.м.

„Разрешение за строеж има още от 2011 год., когато вие бяхте част от общинската администрация. Още тогава Висшият съдебен съвет е поискал да застрои 1950 кв.м. Ние така заварихме проекта“, контрира председателят на местния парламент Даниел Скулиев и припомни, че заради липсата на подходяща сграда е имало реален риск Царево да остане без съд.

С 10 гласа „За“ и 3-ма въздържали се, корекциите бяха приети. Според проекта на Висшия съдебен съвет в новата палата ще се помещават Районният съд и Районната прокуратура на Царево. В нея ще има и специална „синя стая“, в която при необходимост ще се водят разпитите на деца.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация