Предна В момента Следва
VESELIN MARINOV MALKA JULTA ROKLIA (DJ POWER AFRO EDIT)

Новини Царево

Царево с "Дар за Великден" - в помощ и от сърце

Царево с "Дар за Великден" - в помощ и от сърце

Благотворителната кампания „Дар за Великден“ организирана и реализирана от общинската организаця на БЧК Царево и Община Царево за трета поредна година радва жителите на най-морската община в България. 

Живеещите сами хора на възраст над 75 години  на територията на община Царево са над 300. В рамките на кампанията „Дар за Великден“ всички те получиха топъл обяд, яйца, козунак и курабии.

Общо 5000лв.  парична помощ зарадваха тридесет и двама души с постоянен адрес на територията на Община Царево. Някои от тях са в  тежко здравословно състояние, сираци и многодетни семества или безработни. 
    
Целодневна детска градина „Ален мак“ - гр. Царево също е включена в благотворителните дейности на „Дар за Великден“. Малчуганите получиха лакомства, търсиха с усмивки и радостни възгласи шоколадовите си яйца в двора и посрещаха гости  - общински съветници и председателя на БЧК Царево – Мима Костадинова. 

В дните преди Великден завършващите средното си образование отличници от СУ „Никола Й. Вапцаров“ получиха финансова подкрепа. Тя беше връчена от градоначалника инж. Георги Лапчев и председателя на местната организация на БЧК г-жа Мима Костадинова. Сумата, която всеки получи е 500лв. 
Цел на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите - отличници и за улеснение на родителите им  в  кандидат-студентския период. 

Кметът заяви, че ще продължи да наблюдава и подпомага младите и мотивирани за успех възпитаници на училищата в община Царево, тъй като е важно подкрепа да получават не само бедните и онеправдани, а и младите хора, които полагат усилия за това да бъдат първи в начинанията си.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация