Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Царево: Нова година - нов площад

Царево: Нова година - нов площад

 

Дългоочакваното финансиране на Проекта за реконструкция на площада в град Царево стана реалност. Средствата, отпуснати от държавата за да стартира ремонтът на градския площад са в размер на 1 000 000лв. „Това е най-значимият проект за град Царево и цялата община. “ – каза кметът на общината инж. Георги Лапчев пред аудиторията на радио „POWER FM”.

„Тази година коледното чудо за община Царево не беше никак малко. Отколешна мечта ни е да поставим „черешката на тортата” и да заключим всички онези проекти, които дават облика на града. Много тежък и труден проект е този. Изисква огромни сили и средства. Вече четвърта година общинската администрация се бори да намери пари. Тази Коледа наистина се случи чудо, защото държавата отпусна 1 милион лева за старта на проект „Площадно пространство” – каза още  инж. Лапчев и изрази специални благодарности към г-н Цветанов, който е спазил обещанието си да направи всичко по силите си парите да бъдат отпуснати.

„Сумата вече е в общинската сметка и стартираме всички процедури за това, да се промени визията на площада. Имаме готов проект, много архитекти работиха над него. Първото, коео предстои, е да направим работна реща с целия екип по проекта.

„Предвид туристическата насоченост , центърът ще претърпи цялостна промяна, с която ще се промени обликът на града, но това ще става така, че да не пречи на успешния туритичеки сезон“ – каза още кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Град Царево ще изглежда по футуристичен, и в същото време – по чисто южняшки начин, тъй като „звученето” на проекта е с харатера на Южна Франция и дори Италия, елементи са заимствани, но същевременно е запазена традиционната българска линия в архитектурата.

„Повече от 30 години по този площад не е правено нищо. Който откъдето и да идва, ще види площада – едно ювелирно бижу, което създадоха архитектите. Това е добрата новина – започваме да строим площада”- каза кметът.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация