Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Царево чака дата за обществено обсъждане на новия ОУП

Царево чака дата за обществено обсъждане на новия ОУП

Царево има зелена светлина за изготвянето на нов Общ устройствен план, съобщи в ефира на Power FM  кметът на общината инж. Георги Лапчев. Новината е чакана повече от 10 години от местните жители, които излизаха многократно на протести заради забавянето на плана.

„Старият общ устройствен план беше обжалван с административни стъпки и похвати, а не толкова по същество. Това беше заяждане. Не може още 10 години тази община да стои зависнала във въздуха“, коментира инж. Лапчев.

Очаква се да бъде обявена дата за обществено обсъждане на новия ОУП. Според инж. Лапчев, ако няма нови пречки и обжалвания, то морската община ще може да се похвали с нов общ устройствен план още в началото на следващата година.

 „Да не забравяме, че идват избори и най-вероятно това ще се превърне в страхотна дъвка. Истината е, че обществото е много чувствително по темата и трябва да се знае, че това касае хората тук, в тази община“, коментира в ефира на Power FM кметът на Царево.

„Призовавам местната общественост да е изключително активна при въпросното обществено обсъждане и наистина да заявява позиция и да отстоява права. Общественото обсъждане, макар че не го организираме ние, моето желание е  и  ще коментирам с проектанта,  да се проведе в Царево. Защото не на жълтите павета трябва да се реши бъдещето на жителите на Царево"- добави градоначалникът.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация