Предна В момента Следва
MICHAEL JACKSON BLACK OR WHITE

Новини Царево

Трима млади колоездачи от Царево ще покорят връх Ботев

Трима млади колоездачи от Царево ще покорят връх Ботев

На 11-ти и 12-ти август за любителите на колоездачните приключения  от Спортен клуб „Вело Царево” предстои сериозно предизвикателство.

За първи път едва 14-годишните Добромир Димитров, Александър Анастасов и Явор Стоянов от Царево ще се включат в изкачването на връх Ботев с велосипеди.

Това е вторият им сериозен маршрут след 100- километровото колоездене Свиленград – Одрин –Свиленград. Този път ще бъдат придружени от почетните членове на СК „Вело Царево” Згура Згуров от Сарафово и Стоян Чайков.

Пред POWER FM младите спортисти споделиха, че се чувстват развълнувани и с нетърпение очакват изкачването на хилядника. И тримата са възпитаници на училището в Царево, а родителите им ги подкрепят във всички начинания.

Маршрутът на изкачването ще тръгне от Калофер, през село Тъжа, хижите „Тъжа” и „Мандрата”. Там ще нощуват над 80 ентусиасти на велосипеди и пеши планинари. На 12-ти август предстои изкачването на връх Ботев, висок  2376 метра.

Добромир, Явор и Александър се притесняват не толкова от катеренето на върха, а от спускането по обратния стръмен склон, който е дълъг  35км. Не се страхуват обаче, защото органицзацията на ежегодното събитие е перфектна. Тя е от страна виновниците за събитието -  Велосипеден клуб „Устрем” – Варна.Power TOP 30

 • 1
  PORTUGAL. THE MAN
  FEEL IT STILL
 • 2
  ALICE MERTON
  NO ROOTS
 • 3
  ED SHEERAN & ANDREA BOCELLI
  PERFECT
 • 4
  TODDLA T
  MAGNET (FEAT. ANDREA MARTIN)
 • 5
  LIAM PAYNE & RITA ORA
  FOR YOU
Цялата класация