Предна В момента Следва
DEPECHE MODE ENJOY THE SILENCE

Новини Царево

Трето издание на ахтополски литературен конкурс „Морето!“

Трето издание на ахтополски литературен конкурс „Морето!“

Стартира третото издание на ахтополския литературен конкурс „Морето!“ – за кратки произведения на морска тематика. Конкурсът е отворен за автори от цялата страна и всички възрасти и се провежда в две категории – „Проза“ и „Поезия“.

Участниците могат да изпращат текстовете си по електронен път в Word документ на адрес zakonkursa.lumen@gmail.com. Всеки може да изпрати по 1 разказ в обем до 5 страници или 3 стихотворения, придружени от кратка биографична информация за автора и координати за обратна връзка (телефонен номер и адрес по местоживеене). Крайният срок за приемане на произведения е 10 септември (включително). 

Конкурсните творби ще бъдат разгледани и оценени от жури в състав Митко Новаков (председател), Христо Карастоянов и Вера Петрова. Победителят ще бъде обявен по време на Есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“, които ще се проведат между 21-23 септември.

Победителите в двете категории ще получат съответно по 300 лв. парична премия и плакет, наградените на второ място – ваучер за уикенд в Ахтопол и плакет, а за класираните на трето място са предвидени парична премия от 150 лв. и плакет. Ще има и поощрителни награди. 

Конкурсът е организиран с подкрепата на кметство Ахтопол.Power TOP 30

 • 1
  LENNY KRAVITZ
  LOW
 • 2
  MATOMA & ENRIQUE IGLESIAS
  I DON'T DANCE (WITHOUT YOU)
 • 3
  KAZKA
  ПЛАКАЛА
 • 4
  COLONEL BAGSHOT & MAHMUT ORHAN
  6 DAYS
 • 5
  MALUMA & SHAKIRA
  CLANDESTINO
Цялата класация