Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Трето издание на ахтополски литературен конкурс „Морето!“

Стартира третото издание на ахтополския литературен конкурс „Морето!“ – за кратки произведения на морска тематика. Конкурсът е отворен за автори от цялата страна и всички възрасти и се провежда в две категории – „Проза“ и „Поезия“.

Участниците могат да изпращат текстовете си по електронен път в Word документ на адрес zakonkursa.lumen@gmail.com. Всеки може да изпрати по 1 разказ в обем до 5 страници или 3 стихотворения, придружени от кратка биографична информация за автора и координати за обратна връзка (телефонен номер и адрес по местоживеене). Крайният срок за приемане на произведения е 10 септември (включително). 

Конкурсните творби ще бъдат разгледани и оценени от жури в състав Митко Новаков (председател), Христо Карастоянов и Вера Петрова. Победителят ще бъде обявен по време на Есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“, които ще се проведат между 21-23 септември.

Победителите в двете категории ще получат съответно по 300 лв. парична премия и плакет, наградените на второ място – ваучер за уикенд в Ахтопол и плакет, а за класираните на трето място са предвидени парична премия от 150 лв. и плакет. Ще има и поощрителни награди. 

Конкурсът е организиран с подкрепата на кметство Ахтопол.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация