Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Търпението на жителите в Граматиково е на изчерпване

Търпението на жителите в Граматиково е на изчерпване

Пътят Малко Търново – Царево е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Трасето е изключително важна пътна артерия за местните хора от Странджа. За ремонта му са необходими 4 млн. лв.

„Проблемът с пътя Малко Търново  - Царево е сериозен. Аз самия съм поставял въпроса в Народното събрание 4 пъти. Не се ли оправи този път, нищо друго няма да стане, нито може да мине линейка, нито пък да идват туристи в района”. Това заяви председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то Народно събрание инж. Петър Кънев на среща с жители на странджанското село Граматиково. Инж. Кънев посети населеното място по покана на инициативен комитет, създаден там. На срещата присъстваха и общинският съветник от Бургас Живко Господинов и Стойко Танков.

„Бях при министъра на регионалното развитие Николай Нанков и Дончо Атанасов от управителния съвет на АПИ. Проблемът не е финансов. Последно обясниха, че още няма проектиране и то се извършва в момента. Аз самия много искам този път да се ремонтира, защото няма ли път, нищо друго не може да стане. С каквото мога ще съдействам” – посочи инж. Кънев.

Той коментира още, че като цяло проблемът Странджа – Сакар е сериозен и на него трябва да се гледа политически.

„Постепенно районът обезлюдява. Оттук нататък излиза големият въпрос – какво ще стане със Странджа, на фона на това, което става в Турция. Проблемът там е изключително сериозен” – добави народният представител.

На дискусията от Инициативния комитет бяха подготвили въпроси, засягащи проблемите на селото. Жителите са недоволни от разбитите пътища, медицинско обслужване и осигуряване на периодични медицински прегледи от лекар, работещ с НЗОК, както и за подмяна на водопроводната мрежа в селото.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация