Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Свлачище на пътя Царево - Малко Търново

Свлачище на пътя Царево - Малко Търново

Пътят Царево  - Малко Търново е затворен заради активизирало се свлачище. Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев е изпратил информация за състоянието на участъка до Агенцията "Пътна инфраструктура". 

"Има свличане на земна и скална маса в участъка между местността Качул и село Граматиково. До края на деня е необходимо отсечката да бъде затворена. Няма време, не може повече да се отлагат ремонтите на този път", алармира Янчев. 

До няколко часа мястото ще бъде сигнализирано с необходимите пътни знаци. 

До месец ще започне и спешен ремонт на 56-километровата отсечка от второкласния път ІІ-99, свързваща общинските центрове Малко Търново и Царево. Това съобщи министър Николай Нанков от трибуната на Народното събрание в отговор на питане от бургаските депутати Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков.

За ремонта Агенция „Пътна инфраструктура“ ще вложи над 3 млн. лева.

Към момента са изготвени задания за проектиране на пълната рехабилитация на пътя Царево – Малко Търново, след което ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

Целта на проекта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качествата на пътната отсечка и нейната настилка, като се осигури добро отводняване на пътя и безопасността на движението.

Вече има и дата за началото на процедурата – 15 юли. В случай, че няма обжалване проектът ще бъде готов за 90-95 дни, като се очаква до края на годината да приключат всички процедури.

Паралелно с това още през април, ще започнат ремонтни работи в най-компрометираните участъци от пътната настилка. Обезопасяване на най-проблемните  участъци по думите на министър Нанков трябва да стане още в рамките на 2018 г.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация