Предна В момента Следва
TONI VSICHKO BILO E NASUN

Новини Царево

Странджанска песен на Жечка Сланинкова с ново звучене омагьоса хиляди в ивтернет

Странджанска песен на Жечка Сланинкова с ново звучене омагьоса хиляди в ивтернет

Богдана Петрова и Живко Василев вдъхнаха ново звучене на народната песен от Странджа „Стоян си сватба заправи” на Жечка Сланинкова. Колаборацията е с нов аранжимент и модерно звучене и предизвика огромен интерес в интернет. Само за първите часове видеото събра 10 хиляди гледания.

„Очаквах, че ще бъде интересно за хората да ни видят заедно, защото сме двама млади българи, които правят фолклор, а това е рядкост. Но и двамата сме изненадани, че интересът е толкова голям”, признава победителката в първото издание на „България търси талант”. В социалните мрежи вече има и доста коментари, повечето положителни.

Богдана Петрова избрала песен от Странджа, защото според нея през есента Странджа носи своеобразна меланхолия и тъга. На Живко Василев пък се спряла, защото той е един от най-популярните млади кавалджии в България. Обича да експериментира в различни стилове, като смесва поп, джаз, етно, фолклор.

Любопитното е, че заради многото си ангажименти двамата така и не успели да се срещнат и не само песента, но и видеото направили от разстояние. Всеки снимал своята част и след това събрали кадрите. „Така и не сме се виждали очи в очи. Ако го видя на улицата, сигурно няма да го позная”, споделя певицата.

И тя, и Живко са на мнение, че това е началото на една много добра музикална връзка.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация