Предна В момента Следва
TYLA TRUTH OR DARE

Новини Царево

Среща с писателя Нидал Алгафари в Царево

Среща с писателя Нидал Алгафари в Царево

В НЧ „Георги Кондолов 1914“ гр.Царево  ще се състои среща с писателя Нидал Алгафари, в четвъртък, на 16 август 2018 г. от 18.00ч.
На литературното събитие авторът ще представи четирилогията си „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любил ли си ти Бог си!“, „Орисани да избираме!“

В книгите основно се разкрива красотата и разнообразието на българските обичаи и традиции. Пренасяме се в един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат.

Чрез живота на героите, авторът ще ни потопи в онази красота на българина, извираща от вярванията му, природата, шевиците на родната носия, лудостта на българските момци и моми, таланта на българския творец, милостта на монаха, за силата на обичта, изгарящата страст която може да погубва, истории с попове, дервиши, богомили, далии, казълбаши, нестинари.

Книгите са художествени романи , но авторът се е придържал максимално към историческата достоверност. Напомня ни за места и личности, които разкриват силата на българския дух - Рилския, Бачковския, Преображенския и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация