Предна В момента Следва
JASON DERULO SLOW LOW

Новини Царево

Случай с агресивен петокласник в Царево

Случай с агресивен петокласник в Царево

„Петокласник удари шамар на учителката си, брат му - нападна охраната. На живо от Царево - преподавателите излизат на протест” – такъв беше анонсът на NOVA TV за репортаж днес. Екип на телевизията е бил в СУ „Н. Й. Вапцаров” тази сутрин.

Протест на учителите обаче няма. Те искат промени в местните наредби, които да позволяват да се предприемат социални мерки срещу родители, чиито деца се държат безобразно в училище. За идеята си имат пълната подкрепа на общинската администрация.

Историята: Петокласник е ударил шамар на учителка в ОУ "Никола Вапцаров" в Царево. След това брат му се е върнал и е нападнал охранителите на учебното заведение. Николай Борисов карал пети клас за втори път. Постоянно имал проблеми с дисциплината - побои, разваляне на дисциплината в час. Градоначалникът на Царево е присъствал като гост на извънредния педагогически съвет, на който бе взето решението за изключване на агресивния ученик.

Ударената учителка Калина Колева е пенсионерка и е замествала от пет дни своя колежка. Николай се държал безобразно в часа и тя го помолила да напусне. Извикала охраната, която го извела. След малко момчето се върнало и забило плестница на преподавателката. После пристигнал и по-големия му брат.

Родителите на ученика категорично отказали да застанат пред камера. Баща му казал: "Ако иска да учи, ако иска да пасе овце!".

„Преподавателката не е със сериозни физически, а емоционални и психически травми. Заявих на ръководството на училището и на преподавателите, че оттук нататък, аз ще съм гарант да има дисциплина в училищата в община Царево. Казах им да не се страхуват,  да бъдат по-строги и да не се притесняват, че ще останат без деца заради делегираните бюджети.  Ако е необходимо, общината ще ги дофинансира”, коментира кметът на Царево инж. Георги Лапчев.

И подчерта: "Делегираните бюджети за училищата от по-малките населени места не са най-удачният вариант."
Полицията е информирана за инцидента и тече проверка. Случаят се следи и от Регионалния инспекторат на МОН. И двамата братя са от уязвими социални групи. Именно към тях е фокусирана и кампанията на МОН за връщането на децата в училищата.
"Докладваха ми за още няколко деца с над 70 неизвинени отсъствия. Те бяха наказани с последно предупреждение. Ако не започнат да влизат в час и те ще бъдат изключени", каза кметът на Царево Георги Лапчев.

Само преди два месеца за поредна година с много мероприятия СУ „Н. Й. Вапцаров” – град Царево отбелеяза Седмица за превенция на агресията.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация