Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

След пороите в Странджа обстановката постепенно се нормализира

След пороите в Странджа обстановката постепенно се нормализира

Пътят Царево-Резово остава затворен, след като снощи река Велека заля моста при Синеморец. Населените места при Синеморец и Резово са достъпни само с високопроходими автомобили.

Сапьорска група е била в готовност да извърши контролиран взрив, заради затлачване при устието на реката. Това обаче не се наложило, защото впоследствие нивото на водата е започнало да спада.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков ще се запознае на място с щетите. По-късно днес ще бъде взето решение дали частичното бедствено положение да бъде отменено.

Река Велека се е върнала в коритото си и при село Кости, където заради придошлите и води се е наложило евакуирането на няколко семейства, приютени в кметството докато опасността отмине. В селото водата беше достигнала почти критична точка - до площада.

Резултата от падналите дъждове са множество наводнени в Кости дворове и къщи, които в момента се отводняват от Пожарната. Селото е снабдено с питейна вода от водоноска. Наводнена е  помпената станция в местността Качул, заради което селището в момента е без прясно течаща вода, информира Златин Димов специалист Гражданска защита към Община Царево. 

Овладяна е ситуацията и в Община Приморско.Там големите количества вода наводниха училището и други сгради в околността.

Остава в сила обявеното частично бедствено положение в селата Младежко, Калово, Бяла вода, Граматиково и Стоилово от община Малко Търново.

Има наводнени дворове и къщи, като няма пострадали хора и животни. Падналите количества дъжд в Странджа са 138 л/кв. м.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация