Предна В момента Следва
DUA LIPA DON'T START NOW

Новини Царево

Инж.Георги Лапчев: "Няма нужда от насаждане на страхове. И никой не е искал оставката ми"

Инж.Георги Лапчев: "Няма нужда от насаждане на страхове. И никой не е искал оставката ми"

Независимо от партийните си пристрастия, всички сме граждани на Република България. Именно в този план бе разговорът ни с кмета на община Царево инж.Георги Лапчев. При положение, че хората тук отново бяха най-активни на президентския балотаж  и поставиха рекорд за Бургаска област - пред урните са застанали 62,31% от имащите право на глас, нямаше как да подминем коментара на градоначалника.

Убедителната победа на ген. Радев предизвика поздравления от страна на кмета. Колкото до загубата на другия претендент, според Лапчев анализи в чисто партиен план тепърва предстоят.

„Факт е, че слънцето отново изгря и животът продължава. Плановете и идеите, които има община Царево така или иначе продължават да се развиват. Изборите са много хубаво изживяване за всички ни, защото са най-голямото мерило. Глас народен, глас Божи. Това е гласът на избирателя, а именно той е наш суверен. След като хората са преценили, че такава трябва да бъде ситуацията и избора, значи това е правилната позиция и това е правилният човек. Факт, абсолютен и неоспорим е, че политическа партия ГЕРБ не излезе на тези избори с най-избираемия претендент. Г-жа Цачева е много подготвен човек, но се доказа, че не е най-избираемия.Не мисля, че това е загуба за едни и победа за други в чисто партиен план. Ако изборният резултат за г-жа Цачева е по-скоро партиен, 80% от вота, то резултатът за ген. Радев е чисто мажоритарен. Защото цифрите показват, че той побеждава дори партията, която го подкрепя. Много от избирателите на ПП ГЕРБ също гласуваха за него. Просто хората го припознаха за свой президент. Нямаме право нито да напътстваме, нито да се сърдим на никого от избирателите. Техният глас трябва да бъде уважаван” – изрази мнението си инж. Лапчев.

Той добави, че едва сега ще настъпи време за социологически анализи и откриване на грешките. Отправи специални благодарности към всички онези, които участваха в чисто административното организиране на изборите, защото техният резултат е отличен. В Царевската община гласоподаването бе организирано перфектно.

Личното мнение на кмета е, че грешката за загубата на изборите от „герберите” не е само една: „Този който сгреши, излезе пред медиите и  каза: ”Това е моя грешка”. Това беше г-н премиерът. Но пак подчертавам, че е рано за анализ. Грешка бе, че премиерът заложи правителството на карта за постигане на по-добър резултат. Може би PR-ите са му дали този съвет. Не зная”.

Относно насаждането на страхове, разпространението на непотвърдени слухове, свързани с евентуална политическа, управленческа и икономическа криза, инж.Лапчев отряза:  „Политическата дестабилизация е нещо много лошо. Няма опасност и нужда да бъдат налагани каквито и да е страхове.  Сериозно се тиражираше информация (през съмнителни сайтове), че г-н Борисов привиква всички кметове, за да им поиска оставките. Мен никой не ме е викал. Нито се е обаждал. Нито пък е направил анонс за това дали да подавам оставка. Винаги съм откровен с хората. Затова казвам, че резутатите и партийният рейтинг към настощия момент не могат да бъдат причина общинските кметове или кметовете по места да подават оставки. Аз лично считам, че това би било предателство към избирателя на община Царево, който чисто мажоритарно ме е подкрепил само преди една година. Хората не бива да вярват на всичко, написано във Фейсбук. Никой не желае дестабилизация в страната ни. В геостратегически план целият свят е много объркан в момента. Случват се различни събития. Доналд Тръмп е новият президент на САЩ.  Нещата се разбъркват, но няма нужда от страх.  Животът продължава. Изборите са нещо страхотно, защото те са „часовникът на властта”. Народът говори, а аз чух много неща”.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация