Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

СИМВОЛИЧНА ПЪРВА КОПКА ПО ПРОЕКТ „ЗЕЛЕН ПАРК – ПРИРОДА, РЕЛАКСАЦИЯ И ТУРИЗЪМ В ЦАРЕВО И КЪРКЛАРЕЛИ“

СИМВОЛИЧНА ПЪРВА КОПКА ПО ПРОЕКТ „ЗЕЛЕН ПАРК – ПРИРОДА, РЕЛАКСАЦИЯ И ТУРИЗЪМ В ЦАРЕВО И КЪРКЛАРЕЛИ“

Във връзка с Програма за трансграничнo сътрудничесво България - Турция, IPA 2014-2020, на 10.09.2018г. в град Къркларели, Турция, се състоя контролна среща и символична първа копка на инфраструктурен проект „Зелен парк – Природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели“. Официален представител на Община Царево и гост на събитието беше секретарят на общината г-жа Мария Конярова. Сред присъстващите бяха и зам. кметът г-жа Златина Кирякова, кметът на село Лозенец в община Царево г-жа Женя Гандиева, както и служители от общинска администрация гр. Царево. 

Стартиралият проект по трансгранично сътрудничество в град Къркларели включва цялостно възобновяване на парк за отдих – подмяна на 60 бр. барбекю и беседки, нова осветителна система и система за поливане на тревиста растителност с площ 15 дка, обновяване на пешеходна алея с дължина 500 м и напълно реновиране на входна и контролна част на парковото пространство. 
 
Срокът за изпълнение и приключване на проекта в двата града в Република България и Република Турция е 12 април 2019г.
Официалното откриване на изградения вече зелен парк в град Царево, ще бъде на 25-ти и 26-ти септември 2018г..

Той се намира в непосредствена близост до крайбрежната алея, в района на пристанище „Мичурин“ в града. Паркът е изграден съобразно изискванията за достъпна среда и позволява безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни хора и колички с малки деца.
Мястото е предпочитано както от туристи, така и от местните жители. Разположени са пейки, кубове за сядане, декоративно осветление и детска площадка за игра на петанк. 

С безвъзмездната финансова помощ по тази европрограма се подобрява градската среда, увеличава се привлекателността на района като туристическа дестинация, чрез по-добро използване на природното наследство и развиването на зелени площи, засилва се трансграничното сътрудничество в туризма.

Стойността на проект„Зелен парк – Природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели е 438 054. 90евро за двата партньори и се финасира на 100% от трансграничнта програма. 

С реализацията на този проект новият зелен парк се превръща в поредното любимо място за отдих на жители и гости на град Царево.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация