Предна В момента Следва
EMINEM HOUDINI

Новини Царево

Ще има ли банков клон в Ахтопол?

Общинският съвет в Царево се съгласи да намали почти наполовина наема на общински помещения в Ахтопол, за да привлече интереса на банките към морския град. Така цената им от 7 лв. за кв. метър се редуцира на 4,60 лв. за кв. м. От три години в Ахтопол няма банков офис и жителите на градчето и околните селища са принудени да пътуват до Царево, ако трябва да ползват банкови услуги.

„Проблемът засяга немалко хора. Банковият клон в Ахтопол съществуваше до 2016 год. Той обслужваше и жителите на Синеморец, Резово и Варвара“, разясни казуса председателят на Общинския съвет Даниел Скулиев. В последните години кметът на Ахтопол Станислав Димитров е провел серия от разговори с различни банкови институции. Противно на очакванията обаче банките не били склонни да разкриват свой клон в морския град, защото условия им се стрували неизгодни.

„Всеки банков клон трябва да отговаря на определени изисквания. Ще е необходим сериозен ремонт и инвестиция от страна на банката, която се съгласи да открие свой офис, за да отговарят помещенията на необходимите изисквания за безопасност. Нашата идея е той да работи целогодишно и в него да има повече от един служител“, обясни Станислав Димитров.

Кметът на Ахтопол съобщи, че вече има проявен интерес от конкретна банка. Ако преговорите приключат успешно, още през това лято в града отново ще има банков клон.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация