Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Село Кости се наводни отново

Село Кости се наводни отново

Напрегната остава оситуацията в община Царево към ранния следобед днес. Дъжд и силен вятър, високи вълни в морето и евакуирани хора – такава е обстановката в момента.

„Паднали дървета имаше тази сутрин на пътя Царево-Българи-Кости. Те са отстранени, но поради силния вятър е възможно на пътя отново да има припятствия, клони, камъни” – предупреди експертът по реда на Общината Златин Димов.

Преляла е река Велека в село Кости заради проливните дъждове. Над 20 са наводнените къщи в населеното място, както и площадът, а нивото на водата се покачва. Сигналът е подаден около 9 ч. тази сутрин.

Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев уточни, че хората са евакуирани, на място работят екипи на Общинската служба по обществен ред работи на терен, както и наряд на противопожарната служба. "Изчакваме да видим дали водата от реката ще започне да се оттича от селото и ако има нужда от спешни действия, да се реагира веднага. Взети са всички мерки“, каза още инж. Лапчев.  Утре на костийци ще бъде доставена вода с водоноски.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация