Предна В момента Следва
TONI VSICHKO BILO E NASUN

Новини Царево

Сърфисти ще почистят устието на Ропотамо в Деня на сърфинга

Десетки доброволци ще се съберат в един от най-красивите заливи по Южното ни Черноморие – Устието на Ропотамо, за да почистят заедно прилежащия плаж.

Почистването ще се състои навръх Международния ден на сърфа (на 15 и 16 юни) и е част от инициативата WIND2WIN, чиято кауза е чисто Черно море, свободно от пластмаса и други вредни отпадъци.

Миналата година серията от почиствания стартира на плаж „Перла“, където бяха събрани близо 1000 кг отпадъци и завърши на варненския плаж „Ветеран“.

Този юни за всички, дошли да „излекуват“ морето с чували и ръкавици, инициаторите са подготвили безплатни сърф уроци.

Вечерта ще завърши с кино – всички присъстващи ще могат да гледат документалния филм на National Geographic  „Зелените герои на Джеки Чан".

Сборен пункт за всички ще бъде на плаж ‚Перла“, откъдето до устието на река Ропотамо се стига за 30 мин общо с автомобил и пеша. С кола се пътува около 10 мин. по път през живописните горички на резерват Ропотамо, характерни за красивия край на Странджа планина, там, където тя се слива с морската синева. Препоръчително е доброволците да са снабдени с автомобили.

При достигане на устието на Ропотамо, реката трябва да се прекоси, за да се достигне до самия плаж. Това ще става със сърф бордове, за което разбира се ще има и опитни инструктори, които ще помагат на всички. Преходът ще се превърне едно незабравимо приятно приключение, обещават организаторите.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация