Предна В момента Следва
DUA LIPA BE THE ONE

Новини Царево

Санкциите за незаконно къмпингуване в община Царево остават

Хората, които къмпингуват на нерегламентирани места в Царево, подлежат на санкции спрямо новата наредба за обществения ред. Тя влиза в сила, след като от областната администрация в Бургас не е открила нарушения в нея, въпреки възраженията от сдружение „Да запазим Корал“.

Наредбата беше атакувана пред областния управител Вълчо Чолаков с мотиви, че нарушава основни човешки права, забранявайки къмпингуването, както и не е спазена процедурата по обществено обсъждане. Чолаков посочи, че не са открити подобни противоречия:

„Нашето становище е, че няма законово нарушение при регламентацията и при приемането на решението от страна на Общинския съвет в Царево. Законът за устройство на Черноморското крайбрежие казва, че в зона „А“ се разрешава къмпингуване извън категоризирани къмпинги при условие и по ред, определени от Закона за туризма. Тоест, докато такъв ред не бъде предвиден изрично, тази дейност е незаконно да се упражнява. Община Царево има право да приеме подобни разпоредби, с които да уредят тези важни обществени отношения“.

Безспорно има интерес към такъв вид туризъм, но той трябва да е законово регламентиран, посочи Вълчо Чолаков. С подобна наредба не се нарушава свободното придвижване на хора, смята той. В законите е уточнено, че на гражданите трябва да е осигурен пешеходен достъп до плажовете, но никъде не се споменава за палатки и каравани, поясни областния управител.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация