Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

С българско хоро Приморско подкрепя инициативата „Розите на България“

С българско хоро Приморско подкрепя инициативата „Розите на България“

СУ „Никола Вапцаров“ в Приморско се включва в инициативата на Министерство на образованието и науката „Розите на България“. Българско хоро ще се извие от 10.30 часа пред сградата на Общината на 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий.

Образователната институция в морския град е потвърдила участие в мероприятието, в което учители, ученици и техните родители ще се потопят в ритъма на българския фолклор с едно право хоро – „Празнични сюита“. За да се усети родолюбивия дух, част от учениците ще са облечени в български народни носии.

Музиката за правото хоро е специално написана за инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България”  и е изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хор на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“.

Община Приморско е убедена, че на територията й живеят родолюбци, които ще покажат патриотичен дух и в инициативата ще се включат повече хора от различни общности.

„Розите на България“ е посветена на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, която е определена за Европейска година на културното наследство. Тя се организира от Министерство на образованието и науката, съвместно с българските общности зад граница, с участието на организации, към които функционират български неделни училища в чужбина. Планирано е на 11 май на публични и оживени места в страната и чужбина децата, родителите и други представители на българската общност, да изпълнят едно и също българско хоро.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация