Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

"Рибен фест - Царево" - най-вкусният празник на Южното Черноморие

"Рибен фест - Царево" - най-вкусният празник на Южното Черноморие

Тазгодишното осмо издание на Рибния фест  в Царево беше едно от най-посетените до момента. Даже дъждът не изплаши хилядите хора, събрали се на пристанище „Мичурин”.

Празникът започна на 8 септември още от обяд, но множеството хора се появявиха в по-късния следобед, когато с лодка от черквата на Василико пристигна отец Стоян, за да благослови случващото се.

Припомняме, че първият  Рибен фестивал в Царево стартира по инициатива на рибарската общност  в морския град. А кметът на общината – инж. Лапчев, като част от тази общност и официален домакин, откри и този път с гостоприемното „Добре дошли!” най-вкусния празник на Южното Черноморие.

Страстите нажежи кулинарното състезание по правене на рибена чорба. По традиция пара вдигна и огромният казан с рибена чорба, специално докаран от военните моряци за празника.

Отборите от депутати на ГЕРБ - Бургас и отборът на „бабите” от Шумен грабнаха специални награди като подгласници на победителите. Златните отличия завоюваха учителите от местното училище „Никола Вапцаров”.

Общо отборите, които взеха участие в кулинарното състезание бяха пет – депутати от ГЕРБ - Бургас, отбор от Шумен, пожарникари от Царево и участници в състезанието по подводен риболов.

Ути Бъчваров, главен готвач на купона, по традиция забърка своеобразна мидена царевска паеля, която който можа – опита.

Третият колоездачен поход „Рибовело”, организиран от Вело Царево, събра малки и големи велосипедисти, които тръгнаха следобед от центъра на Царево, минаха през Оазис и от Лозенец се отправиха обратно към Царево, където на пристанището се вляха в програмата на „Рибен фест 2018”.

Водещ на феста беше Део. След награждаването на най-добрите готвачи, най-ловките харпунджии и ентусиазираните колоездачи, започнаха концертите - на Нели Петкова, и на гръцкия певец Андреас с неговия бенд. Pavell & Venci Venc също поискаха добър живот за себе си и своите близки, както се пее в поредния им хит.

В късната вечер дойде и най-впечатляващото зрелище – пиротехническо шоу с фойерверки, което продължи изумително дълго и огря с красотата си пристанищния залив и единствената статуя - фар на Балканите. Тя е  на тракийската богиня Бендида, която в нощите осветява пътя към дома на царевските рибари. Тези, благодарение на които се появи и съществува „ Рибен фест”.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация