Предна В момента Следва
ON AIR 00:00 - 07:00
Power Hour Програмата

Новини Царево

Ремонт на пътя Царево – Малко Търново - "Кога?" - питат депутати

Ремонт на пътя Царево – Малко Търново - "Кога?" - питат депутати

Народни представители от ГЕРБ - Бургас изразиха притесненията си от забавянето на обещания спешен ремонт на пътя Царево - Малко Търново. Депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева проведоха работна среща с представители на АПИ и настояха за конкретни отговори за сроковете.

Те са получили уверението, че се търсят начини за стартиране на рехабилитацията, но настояват да се вземе окончателно и крайно решение откъде ще бъде осигурен финансовия ресурс.

Народните представители припомнят, че с постановление на Министерски съвет през август са отпуснати 900 000 лв. по бюджета на община Малко Търново по проекта. 

Преди няколко месеца групата на ГЕРБ - Бургас в НС постави на днвен ред казуса към тогавашния министър Николай Нанков и от трибуната на Народното събрание. Тогава беше посочено, че за ремонта на отсечката от агенция "Пътна инфраструктура" ще инвестират 3 млн. лева. 

Вече е извършена частнична рехабилитация на проблемните места в отсечките Царево - Българи и в отсечката Българи - Малко Търново. Същинският ремонт трябваше да стартира на 15 юли 2018г. До момента обещанието остава само на хартия. 

Предстои изготвяне на технически проект за ремонт на пътя Царево – Малко Търново, информираха междувременно от МРРБ.
Агенция „Пътна инфраструктура“ в момента подготвя тръжната документация, за да бъде избран изпълнител за проекта. Целта е да се определят средствата за цялостния ремонт, уточняват от министерството, но не се ангажират със срокове за тази дейност. 

 Power TOP 30

 • 1
  LENNY KRAVITZ
  LOW
 • 2
  MATOMA & ENRIQUE IGLESIAS
  I DON'T DANCE (WITHOUT YOU)
 • 3
  KAZKA
  ПЛАКАЛА
 • 4
  COLONEL BAGSHOT & MAHMUT ORHAN
  6 DAYS
 • 5
  MALUMA & SHAKIRA
  CLANDESTINO
Цялата класация