Предна В момента Следва
DIMITRI VEGAS, AKON SHE KNOWS

Новини Царево

Ремонт на пътя Царево – Малко Търново - "Кога?" - питат депутати

Ремонт на пътя Царево – Малко Търново - "Кога?" - питат депутати

Народни представители от ГЕРБ - Бургас изразиха притесненията си от забавянето на обещания спешен ремонт на пътя Царево - Малко Търново. Депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Диана Саватева проведоха работна среща с представители на АПИ и настояха за конкретни отговори за сроковете.

Те са получили уверението, че се търсят начини за стартиране на рехабилитацията, но настояват да се вземе окончателно и крайно решение откъде ще бъде осигурен финансовия ресурс.

Народните представители припомнят, че с постановление на Министерски съвет през август са отпуснати 900 000 лв. по бюджета на община Малко Търново по проекта. 

Преди няколко месеца групата на ГЕРБ - Бургас в НС постави на днвен ред казуса към тогавашния министър Николай Нанков и от трибуната на Народното събрание. Тогава беше посочено, че за ремонта на отсечката от агенция "Пътна инфраструктура" ще инвестират 3 млн. лева. 

Вече е извършена частнична рехабилитация на проблемните места в отсечките Царево - Българи и в отсечката Българи - Малко Търново. Същинският ремонт трябваше да стартира на 15 юли 2018г. До момента обещанието остава само на хартия. 

Предстои изготвяне на технически проект за ремонт на пътя Царево – Малко Търново, информираха междувременно от МРРБ.
Агенция „Пътна инфраструктура“ в момента подготвя тръжната документация, за да бъде избран изпълнител за проекта. Целта е да се определят средствата за цялостния ремонт, уточняват от министерството, но не се ангажират със срокове за тази дейност. 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация