Предна В момента Следва
MASSARI REAL LOVE

Новини Царево

Реконструкция на важни улици в центъра на Малко Търново

Реконструкция на важни улици в центъра на Малко Търново

Пълна реконструкция на важни улици в централната част ще преобразят Малко Търново. Общината вече е обявила обществена поръчка, а заделените средства за обновяването на настилките е 710 хил. лв. без ДДС.

Финансирането идва от държавния бюджет, каза кметът Илиян Янчев.

Целта на проекта е подобряване и модернизиране на градската среда и естетичния вид на град Малко Търново.

Обществената поръчка включва цялостна реконструкция на уличните настилки – полагане на асфалт и обновяване на тротоарите.

В проекта са включени част от улиците „Стара планина“, „Райна Княгиня“, „Родопи“, „Патриарх Евтимий“, „Славянска“, както и улицата без изход, която се намира до сградата на Общинската администрация и Районното управление в Малко Търново, която никога не е била асфалтирана. След реализирането на обществената поръчка, тя вече ще има вид на улица, предвидено е да се обособи и паркинг.

Община Малко Търново е била готова да ремонтира много повече улици през тази година.
Администрацията е подготвила проект, с който е кандидатствала по програмата за развитието на селските райони. За съжаление обаче не е спечелила процедурата.

„Отрязаха ни заради брой жители и безработицата. Според мен всичко беше направено, за да може да спечелят общините в Северозападна България. Имаше една надпревара, която не беше точно такава – едни спечелиха много лесно, а други предварително знаеха, че ще бъдат отстранени“, каза още Илиян Янчев.

През септември миналата година Министерски съвет отпусна средства за реконструкция на пътна инфраструктура на две общини в Бургаска област – Средец и Малко Търново.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация