Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Проучват орхидеите в Странджа

Проучват орхидеите в Странджа

Транграничен проект между България и Турция ще изследва местообитания на орхидеите в Странджа. Той ще бъде реализиран от  Сдружение за опазване "Една природа" и Горското стопанство в Демиркьой.

Основната цел на проекта е подобряване на капацитета за опазване на природата, устойчиво използване иуправление на общи природни ресурси чрез инициативи за сътрудничество в трансграничния регион. Той предвижда разработването и осъществяването на съвместни дейности по опазване на орхидеите в защитената територия на Странджа с помощта на иновативна концепция - използване на специализиран софтуер за подпомагане на определянето на видовете и оценка на техния статус на местообитания.

Поради своите биологични и екологични особености, орхидеите са подходящи да се използват като индикаторни видове за състоянието на местообитанията, в които се срещат. Трудностите при разпознаването им на терен обаче ги изключват от повечето мониторингови програми и методики. Поради тази причина орхидеите често остават непроучени и незащитени.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация