Предна В момента Следва
COYOT LOVE MYSELF ON THE WEEKEND

Новини Царево

Програмата „Спорт за деца в риск” подготвя здрави деца - волейболисти в Царево

Програмата „Спорт за деца в риск” подготвя здрави деца - волейболисти в Царево

В Царево приключи изпълнението на проект по програмата „Спорт за деца в риск” чрез финансиране, партньорство и взаимодействието на Министерството на младежта и спорта. Волейболен клуб „Царево” съвместно със СУ „Н. Й. Вапцаров” и благодарение на координатора на проекта – общинския съветник от ПП ГЕРБ Даниел Николов, вложиха всички свои усилия, умения и знания, за да бъде популяризиран детския волейбол в община Царево.

От началото на март т.г. до края на ноември 72 деца от 2-ри до 7-ми клас, които не са членове на спортни клубове, бяха запознати с волейбола и тренирани от вещи ръководители – доказалите се треньори Костадин Стоев и Пламен Шеренков.

Финансирането, което получи проектът на ВК „Царево” от Министерството на младежта и спорта по програмата „Спорт за деца в риск” беше в размер на 3 900лева. Закупени са десет професионални топки за волейбол с намален грамаж и са проведени десетки тренировки. Всичко  това – за радост на учениците и техните родители, които изразиха желание подобна спортна програма да бъде осъществена и следващата година.

Основната цел на програмата е подпомагане на социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на децата в риск чрез създаване на условия и възможности за тяхното включване в безплатни спортни занимания с цел подобряване качеството на живот, физическата им и психическа годност. Програмата е съобразена и с целта и основните задачи на Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012 – 2022г.

Посредством  обучение  за придобиване на знания, умения и навици за практикуването на  волейбола чрез  безплатни занимания, свободен достъп до спортна база и привличане на квалифицирани спортни специалисти, над седемдесет деца в Царево получиха желание да развиват себе си в спорта.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация