Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

”Принцесата, която не искаше да играе” ще се играе в Приморско

 ”Принцесата, която не искаше да играе” ще се играе в Приморско

Община Приморско ще зарадва най-малките си жители по случай наближаващите коледни празници. За целта тя е поканила артистите от Драматичен театър “Рачо Стоянов” - Габрово, които ще представят детския спектакъл  ”Принцесата, която не искаше да играе” от Астрид Линдгрен.  Представлението ще се разиграе на 13 декември,  сряда,  от 11 часа в салона на читалище „Самообразование – 1919“.

В спектакъла децата ще се запознаят с малката Лизе - Лота, която е истинска кралска принцеса. Тя няма с кого да си играе, защото в двореца е обградена само от възрастни. Бледа и болна е, а никой не знае лекарство за нея. Тъжно й е и няма никакво желание да празнува Коледа, която ще бъде сива и банална, по протокол. Неочаквано зад дворцовата ограда вижда малката Мая с парцалена кукла в ръце.  Двете започват увлекателна игра с приготовления за празника.

 Такива усмихнати, изцапани и щастливи ги намира Кралицата. Като умна жена тя се досеща какво е излекувало дъщеричката й, подарява на Мая красива кукла, за да задържи парцалената като подарък за Лизе  - Лота. Мая и семейството й са поканени на Коледния празник.  За първи път принцесата ще бъде истински щастлива – щастие, с което може да ни дари само приятелството.

Това е и посланието на пиесата – подарък за децата на Приморско в навечерието на Рождество Христово.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация