Предна В момента Следва
DANZEL PUT YOUR HANDS UP IN THE AIR

Новини Царево

Приморско ще отбележи празника на рибарите, моряците и банкерите – Никулден, и ще запали елхата на града

 Приморско ще отбележи празника на рибарите, моряците и банкерите – Никулден, и ще запали елхата на града

С богата програма през целия ден Приморско традиционно ще отбележи  празника на рибарите, моряците и банкерите – Никулден. На връх 6-ти декември ще грейне и 10- метровата коледна елха, което ще постави началото на Коледните и Новогодишни празници.

Празничната програма ще започне от 9.00 часа в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“, където отец Гавраил ще отслужи тържествена Света литургия в чест на покровителя на морето и за благоденствие на Приморско. След това от там в 10.30 часа ще тръгне литийно шествие към пристанището, където ще бъдат хвърлени венци в памет на загиналите моряци и рибари. Венци ще бъдат положени и на паметната плоча на загиналите рибари от морския град.

От 11.30 часа пред сградата на Общината ще се раздава безплатно осветена рибена чорба, печена риба и вино. Празничната програма ще продължи от 17.30 часа в центъра на града, където ще грейне коледната елха. Светлините на декемврийския символ ще светнат в целия си блясък след десетсекундно обратно броене, а децата от ДТС „Приморче“ ще повдигнат настроението на всички, решили да празнуват в Приморско, със специално подбрани за случая танци.  Ритуалът по запалване на светлините на коледната елха ще бъде последван от традиционно българско хоро, което ще се извие около нея. Красива светлинна заря ще постави финалните щрихи на празненството за Никулден и ще даде старт на Коледните и Новогодишни празници.

Празнично настроение очаква и жителите и гости на Китен. Там честването ще започне от 12 часа пред кметството с много музика, песни и танци.  Всички отново ще могат да опитат за здраве от безплатния рибен курбан.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация