Предна В момента Следва
THE KOLORS ITALODISCO

Новини Царево

Приморско отпразнува незабравим 20-годишен юбилей

Приморско отпразнува незабравим 20-годишен юбилей

Приморско отбеляза своя празник, който съвпадна с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Тази година морският град чества и 20 години от обявяването му за община.

Събитията, който направиха празника на туристическия град незабравим, започнаха в двора на СУ „Н. Вапцаров“, където зам. – кметът Захарина Неделчева отправи поздравления към учители, ученици и родители. Красиви цветя засвидетелстваха уважение и признателност към всички учители.

Празничната програма продължи на амфитеатъра, където кметът на община Приморско д-р Димитър Германов .

Приморско получи благословията и на Сливенския митрополит Йоаникий.

Официалните гости посетиха Исторически музей Приморско, където разгледаха изложените експонати. Те се запознаха с гостуващата изложба от монети на скитските царе и получиха подробна информация за ценните находки на музея.  Най-голям интерес предизвика златното съкровище от времето на Александър Македонски, което бе открито миналата година в местността „Силихляр“ край Приморско. Безценната находки е разположена във витрина в новоизградения трезор на музея.

 

Истинска радост за децата и повод за много усмивки бяха балоните, пълни с хелий, който след края на официалните поздравления полетяха към небето. Празненствата продължиха с изпълнения на местните певчески и танцови групи.

Много емоции предизвикаха традиционните народни борби в двора на училището, където в атрактивни схватки влязоха атлетични мъже.

Красиво облечени абитуриентите на СУ „Никола Вапцаров“ дефилираха пред многобройната публика от близки, роднини и приятели, които бяха дошли пред сградата на Общината, за да ги изпратят. Преди това Випуск 2017 бяха поздравени и наградени от кмета Германов. Финансово поощрение от Общината получиха и двамата отличници от класа.

Истинската кулминация на тържествата по повод 20 години община Приморско настъпи на амфитеатъра с появата на комика Димитър Рачков. Многобройната публика искрено се забавлява на превъплъщенията на  водещия от „Господари на ефира“. Скечовете на Рачков повдигнаха градуса на настроение, а ситуацията стана истински нажежена с излизането на фолк певицата Преслава. Пространството пред сцената се изпълни с фенове, който искаха да си направят снимка със звездата.

На сцената се изявиха и самодейците от ФА „Приморско“ и любимецът на младите хора в Приморско рап – изпълнителят Крис.

Въодушевление посрещна и Васил Найденов, който изпя свои хитове. Поп певецът дори направи жест, като слезе от сцената и се сля с тълпата от фенове. Някой от тях се сдобиха с автограф, а други си направиха селфи. Истинска еуфория настъпи, когато при изпълнението на култовата му песен „Сбогом, моя любов“ небето над Приморско се озари  от пищна  празнична заря.  

 

 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация