Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

ПРИМОРСКО ОТБЕЛЯЗВА 110 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ

ПРИМОРСКО ОТБЕЛЯЗВА 110 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ

„…Прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство… . Да живее свободна и независима България! Да живее Българският Народ!“

С това завършва Манифестът на княз Фердинанд I, с който на 22 септември /стар стил/ 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в старопрестолния град Търново е провъзгласена Независимостта на България.

110 години по-късно, Приморско ще отбележи тържествено паметния за родината държавнически акт. Община Приморско е насочила изцяло инициативите си към децата, за да ги запознае с историята на България. Учениците от СУ “Никола Й. Вапцаров“ ще пишат есе на теми, свързани с независимостта на България. Първата тема е „Независима България - някога и днес“, а втората „Независимостта на България - изборът да бъдеш свободен".   Есетата ще бъдат оценени от комисия, съставена от учители по български език и литература и история, като най-добрите ще бъдат класирани на първо, второ и трето място.

Младите писатели ще бъдат наградени от Община Приморско.

От 10:30ч. на 22.09 в Историческият музей в Приморско, ще бъде направена презентация от ученици на тема „Независима България и пътят към независимостта“.

Възпитаниците на училището в  Приморско ще потопят изцяло аудиторията в историческите факти чрез подготвена викторина, както и чрез пресъздаването на исторически личности от времето на Освобождението и обявяването на независимостта. 

Запознаването на най-малките жители и гости с историята на България ще стане чрез изкуство. За тях ще има изнесена работилница пред сградата на Историческият музей.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация