Предна В момента Следва

Новини Царево

"Приморска перла" от 4-ти до 7-ми септември

От 04 до 07 септември  на амфитеатъра в град Приморско, ще се проведе  петото юбилейно издание   на национални фолклорни празници  „ПРИМОРСКА ПЕРЛА“.

След селективен подбор в тазгодишното издание одобрени за участие са 80 индивидуални изпълнители , 40 вокални и фолклорни формации , които ще се състезават в категориите обработен и необработен фолклор, 10 оркестъра и 30 танцови формации, като общия брой на участниците е около 1000.

Тази година е предвидено раздаването на награди на стойност 15 000 лв. Предвидени са и специални награди за заслуги и  на българския фолклор.

В журито, което ще определи тазгодишните победители са: Петър Аркалиев -председател, маестро Димитър Христов, маестра Ваня Монева, маестро Николай Докторов, Евелина Христова, Маестро Стойко Стойков и Ивайло Иванов.

Специални гости на тазгодишното издание на НФП „Приморска перла‘2019“ са световно известната народна певица Янка Рупкина, славеят на Странджа Жечка Сланинкова, продуцента и певец Ивайло Герасимов и известната беларуска певица Олга Нацкович.

По време на националните фолклорни празници, концертни участия ще имат Жечка Сланинкова, ФА„Орфей“ гр. Чепеларе с ръководител Илия Учиков, ФА“Дикани“ с. Цацарово с ръководител Радослав Иванов, Ивайло Герасимов, Мария Стефанова и Олга Нацкович.

На 6 септември, организаторите ще посрещнат на сцената възпитаниците на НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел с директор Мария Градешлиева.

НФП * ПРИМОРСКА ПЕРЛА* ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ОТ 4 ДО 7 СЕПТЕМВРИ НА ЛЯТНАТА СЦЕНА В ГР. ПРИМОРСКО ОТ 16 ДО 22Ч.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация