Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Премиера по гения на смеха Дарио Фо - в Царево

Премиера по гения на смеха Дарио Фо - в Царево

Тази вечер от 20 часа е премиерата на постановката "Не всеки крадец е мошеник" по Дарио Фо. На сцената на Народно Читалище „Георги Кондолов 1914”  - Царево, любителският театрален състав при институцията ще накара публиката да се потопи в света на остроумието на италианския комедиен гений и ще докаже пореден път, че опитът, знанията и уменията, получени от изкуството са силен и верен спътник в живота на всеки, докоснал се до магията на сцената.
Фарсът-комедия ще се играе и на 3-ти, 4-ти и 5-ти май в Царево. Билетите са по 6 добре инвестирани в смях лева.

Да се каже, че тази пиеса е смешна, значи да се каже много малко. Тя е фарсов шедьовър.
Крадец влиза в празна богаташка къща, за да я ограби. Но внезапно се прибират един по един собствениците, които също разчитат, че семейното им жилище е празно. Както си му е реда в един фарс – всеки се прибира с любовник/любовница, крадецът се скрива в огромния часовник. Къщата внезапно става свръхнаселена. А когато пристига и ревнива съпруга на крадеца… Но нали не смятате, че ще издадем как ще приключи всичко това?!
Тази каскада от недоразумения е изградена със смес от лирична чистота и социален сарказъм, с вяра в обикновения човек и любов към живота.

Ръководител на театралния състав в Царево е Таня Чернева. С нейна помощ актьорите Стоян Димитров, Анна Парашкевова, Тошко Гърделев, Станислава Димитрова, Мария Казепова и Стефан Стефанов ще докажат отново, че любителите в театъра понякога са по-добри, непосредствени и блестящи в чувствата си на сцената от всеки един професионалист.

Дарио Фо, геният, който забавлява хората и ги кара да се смеят, докато настръхнат, е  драматург, театрален режисьор, киноактьор и композитор. След като човек се е докоснал до неговото творчество, си тръгва усмихнат и пречистен от залата. А най-уместният цитат след постановка по Фо е на великия Чаплин: „Нека силите на злото се загубят по пътя към дома ви.”

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация