Предна В момента Следва
BECKY HILL, TOPIC, JESS BAYS MY HEART GOES (LA DI DA) (REMIX)

Новини Царево

Предстои триатлон "Лъвско сърце"

Предстои триатлон "Лъвско сърце"

Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“ ще се проведе на 2 септември за втора поредна година в района на Странджа планина и Приморско.

Това е първото по рода си състезание в България – участниците минават през природните забележителности на 4 резервата и покрай 12 тракийски светилища, преплетени в приключение с обща дистанция от 140 км.

Организатори са Община Приморско и Сдружение „Лъвско сърце“.
Първият етап доближава плувците до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла.

Във втория - колоездачите прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня.

Последният етап води бегачите в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

В регламента са включени традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: плуване в залив Перла - 3 км, планинско колоездене из Странджа - 116 км и бягане в резерват Ропотамо - 21 км. Тази година, освен индивидуалното, ще има възможност и за участие на щафетен принцип в отбори по трима.

Състезанието е отворено за мъже и жени над 18 години, като миналата година събра над 50 участници. Целта на събитието, съчетало спорта на открито с мистична култура и природа, е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско“ сърце!Power TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация