Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Предстои триатлон "Лъвско сърце"

Предстои триатлон "Лъвско сърце"

Ултра крос триатлон „Лъвско сърце“ ще се проведе на 2 септември за втора поредна година в района на Странджа планина и Приморско.

Това е първото по рода си състезание в България – участниците минават през природните забележителности на 4 резервата и покрай 12 тракийски светилища, преплетени в приключение с обща дистанция от 140 км.

Организатори са Община Приморско и Сдружение „Лъвско сърце“.
Първият етап доближава плувците до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла.

Във втория - колоездачите прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня.

Последният етап води бегачите в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

В регламента са включени традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: плуване в залив Перла - 3 км, планинско колоездене из Странджа - 116 км и бягане в резерват Ропотамо - 21 км. Тази година, освен индивидуалното, ще има възможност и за участие на щафетен принцип в отбори по трима.

Състезанието е отворено за мъже и жени над 18 години, като миналата година събра над 50 участници. Целта на събитието, съчетало спорта на открито с мистична култура и природа, е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско“ сърце!Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация