Предна В момента Следва
BILLIE EILISH ILOMILO (MBNN REMIX)

Новини Царево

ПП "Странджа" чества 23г. от създаването си

Днес природен парк „Странджа” празнува своята 23-та годишнина. На 24 януари през 1995 г. е обнародвана заповед на МС, с която официално е създаден ДПП „Странджа“ и е определена територията му - 1161 km², която обхваща централна Странджа, с излаз към Черно море.

По този повод днес Общественият консултативен съвет при парк „Странджа“ ще се събере в Морското казино в Бургас, където ще отбележи годишнината с представянето на книгата на дългогодишния експерто по горите Дико Патронов, посветена на уникалната по рода си червена странджанска боровинка.

Липса на условия за развитие на устойчив туризъм, разбити от дърводобивните фирми пътища, обезлюдяване и циганизация – това са само част от сериозните проблеми в най-големия държавен природен парк в България. Той  се намира на територията на две общини  - Малко Търново и Царево.

Решаването на тези проблеми не търпи отлагане, алармираха участниците на проведеното последно преди днешната среща заседание. Съветът е взел решение да се обърне официално за съдействие към вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, за организиране на среща с министрите на земеделието и на околната среда и водите. 

Повод за това не само да се запознаят висшите държавници със състоянието на природния парк, но и във връзкас една идея. А именно - природните паркове да излязат от шапката на Изпълнителната агенция по горите и да преминат на подчинение към Министерството на околната среда и водите.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация