Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Пожарната в Царево припомни правилата за безопасност през зимата

Пожарната в Царево припомни правилата за безопасност през зимата

Районна Служба „Пожарна аварийна безопасност” – Царево, напомни на жителите на общината правилата за пожарна безопасност със специално съобщение:

​Уважаеми съграждани,
​Започна отоплителният сезон и с това опасността от възникване на пожари в бита нараства. Свидетели сме на необичайно висок ръст на пожарите в страната, дължащ се на неправилната поддръжка и използване на отоплителните уреди.За жалост огънят взе и няколко човешки жертви.
​Длъжни сме в интерес на сигурността на всички граждани да напомним най-важните противопожарни правила.
​- Безопасни са само стандартните и напълно изправни отоплителни печки с твърдо гориво, с тухлена изолация отвътре и с винаги затворени вратички.
​- Под печките, поставени върху горима подова настилк(килими,мокети и др.) задължително се поставят негорими подложки.
​- Абсолютно е недопустимо разпалването на отоплителни печки с лесно
запалими и горими течности (бензин, спирт, коресилин, нафта и др.) Те образуват взривоопасни смеси , често възникват експлозии, пожари и нерядко се дават човешки жертви.
​- Горящите печки трябва да бъдат винаги под наблюдение. Не се предоверявайте на малки деца и не ги оставяйте без контрол около печката.
​- Проверете подпокривното пространство за близо поставени до комините горими предмети.
​- Поне веднъж през отоплителния сезон е нужно почистване на комините, за да се избегне запалване на саждите.
​- Не изхвърляйте неизгасена сгурия в кофите и контейнерите за смет.
​- Инсталациите, в които се включват електрическите домакински и отоплителни уреди, трябва да са изправни и да не се претоварват.

Ако Ви изгарят често предпазители не ги подсилвайте, а нека компетентно лице потърси причината и я отстрани, защото нарушаване на защитната им функция води до пожари.
​- При използване на отоплителни електрически печки , особено с открити реотани е недопустимо оставяне на малки деца сами около печката.
​- Преди да включите отоплителния прибор , проверете достатъчно далеч от него ли са горимите материали. Минималното разстояние е метър.

​И накрая, нека припомним , че наближават коледните и новогодишни тържества. Районната Служба Пожарна и Аварийна Безопасност пожелава
на всички жители на Общината весели и спокойни празници, като напомня че спокойствието зависи от самите нас, от нашето внимание и предвидливост.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация