Предна В момента Следва
MAROON 5 GIRLS LIKE YOU (FEAT. CARDI B.)
ON AIR 01:00 - 06:55
Power Hour Програмата

Новини Царево

Постепенно община Малко Търново се измъква от снежния капан

Постепенно община Малко Търново се измъква от снежния капан

Жителите на селата Граматиково, Калово и Евренозово от днес вече имат ток. Това е съобщил кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. Четири денонощия там хората бяха без електроснабдяване.

Паднали дървета накъсаха жиците. Без ток продължават да са в Сливарово. Уверението на ЕВН е, че до края на деня и там аварията ще бъде отстранена.

Официално, бедстващи хора в община Малко Търново нямаше и няма.”Четири дни без ток и без вода, обаче си е същинско бедствие”, казва кметът на общината.

„Агрегатът, който изпратиха в село Калово, беше еднофазен. Изкара точно половин ден и спря да работи. В село Граматиково също сложиха генератор. Той работи само 15 минути, представяте ли си – 15 минути. Такава е ситуацията. Не могат да ни пратят генератори от Пловдив, които не работят. В Бръшлян също няма ток“, казва Янчев.

Преди ден екипите на снегопочистващата фирма са успели да пробият огромните преспи, за да стигнат до село Сливарово. "Отворихме пътя. За всички осем човека, които живеят там. Даже клетка на мобилен оператори им сложихме“, добавя градоначалникът на Малко Търново. 

 „Забравени ли сме наистина от Бога?! И виновни ли сме, че избрахме да останем тук, в нашето място, в нашата Странджа?! Тежи ми безхаберието”, написа той в личния си Facebook профил.

Заради тежката ситуация кметът на Малко Търново обмисляше да обяви частично бедствено положение. Наложи се на място да бъдат доставяни хляб и хранителни продукти.Power TOP 30

 • 1
  LENNY KRAVITZ
  LOW
 • 2
  MATOMA & ENRIQUE IGLESIAS
  I DON'T DANCE (WITHOUT YOU)
 • 3
  KAZKA
  ПЛАКАЛА
 • 4
  COLONEL BAGSHOT & MAHMUT ORHAN
  6 DAYS
 • 5
  MALUMA & SHAKIRA
  CLANDESTINO
Цялата класация