Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Плаж "Корал" е достъпен

Плаж "Корал" е достъпен

Експерти на Министерството на туризма направиха инспекция на плаж "Корал" в община Царево, по разпореждане на министър Николина Ангелкова, заради сигнал, че до ивицата няма достъп

Проверката установила, че до плажа за природосъобразен туризъм има два пешеходни достъпа, единият от които минава през общински път.


Има възможност за пешеходно преминаване и през частния терен, а собствениците на имота уверили, че през летния сезон няма да възпрепятстват туристите да минават пеша, за да стигат до плажа. 

Предстои още една проверка с ръководството на РДНСК за град Бургас. Според регламентите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) задължително трябва да бъде подсигурен пешеходен достъп до всички морски плажове. За Корал изискването е спазено, изтъкват от министерството в съобщение до медиите и допълват, че проверките за спазване на правилата за управление и стопанисване на морските плажове вече са започнали.

"Тази година контролът как концесионерите и наемателите изпълняват договорите си ще бъде още по-силен, за да бъде осигурена безопасна почивка на туристите," казват от Министерство на туризма.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация