Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Пейзажи от Синеморец и нестинарски стъпки в клип, представящ страната ни пред Европа

Пейзажи от Синеморец и нестинарски стъпки в клип, представящ страната ни пред Европа

Още преди пристигането на първите евроделегати у нас, министър Лиляна Павлова представи видеоклипа за българското председателство. "Това е България“ е името на филма, който показва страната ни през очите на двама млади.
Природните дадености на България представят актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Едно от най-красивите места по Черноморието, запечатало кадри във видеото, е Синеморец.

Главните герои се срещат на една гара, а по време на дългото си пътуване, се влюбват както един в друг, така и в България.
През очите на влюбените младежи страната ни ще бъде видяна от хилядите европейци, които ще ни посетят по време на председателството на Съвета на Европейския съюз, което страната ни пое от 1 януари 2018 година. Божидар Велинов, режисьор на кампанията „Това е България”, разказва за идеята една любов да се зароди на базата на усещането за България.
 
„Всичко, което виждат и възприемат ги провокира. Те пътуват не само с влак. Това са импресии в рамките на пет минути. Ние трябва да създадем усещането за движение. Има пътуване с влак, на автостоп, с трамвай. Не и с кола, тъй като това е тривиално. Пък и ние на Европа няма какво да й се фукаме с новите си пътища. Те отдавна ги имат. Ние имаме други неща, които са много важни. Имаме все още много уют”, разказва Божидар Велинов.

 
Снимките на рекламния филм се правят в Родопите – Беглика, Ковачевица и Лещен. В Централна България – емблематични места в Габрово и Велико Търново. Старият град в Пловдив също попада в кадрите. Включени са изключително красиви пейзажи от Черноморието – Синеморец и Каварна. Според Божидар Велинов, красотата на страната ни, с която можем да впечатлим света, се намира в малките места, в кътчетата, съхранили духа на българите. Едно от тях е именно най-южното Черноморие, в територията на община Царево.

Ето и видеото: https://www.youtube.com/watch?v=yJnMdXoNjDsPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация