Предна В момента Следва
HARRY STYLES AS IT WAS

Новини Царево

Пътят Царево - Малко Търново - приоритетен за 2018г

Пътят Царево - Малко Търново - приоритетен за 2018г

Ремонтът на пътя, който свързва Царево с Малко Търново, а след това и цялостната му рехабилитация, остава една от основните ни задачи, заявиха народните представители от ГЕРБ-Бургас след приемането на Бюджет 2018.

"Няма как в бюджета за следващата година да се предвидят 12 млн. лв. за рехабилитация, поискани от опозицията, тъй като на този етап не е изготвен проект, затова в разговор с министъра на МРРБ Николай Нанков настоявахме да започне проектиране", коментира областният лидер на ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев. 

Въпреки това, за да покажат принципното си отношението към проблема, при гласуването на държавния бюджет вчера, бургаските депутати от ГЕРБ подкрепиха предложението за 12 млн. лв., направено от опозицията. С това те дадоха знак, че по важните за региона проекти трябва да се постига консенсус.

През последните месеци народните представители проведоха поредица срещи относно състоянието на възловата отсечка, свързваща Южното Черноморие с вътрешността на Странджа. Те получиха уверение както от министър Нанков, така и от шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, че първо ще се извърши ремонт в рамките на около 3 млн. лв. като паралелно с това ще стартира и изготвянето на проект за цялостна рехабилитация.

Готовият проект е задължително условие, за да се премине на следващ етап и да се поискат средства от държавния бюджет, уточни Димитър Бойчев.

Отсечката, свързваща Царево и Малко Търново, не е ремонтирана повече от 40 години. Нейната значимост надхвърля необходимостта от нормални пътни комуникации на хората от близките населени места. Отсечката свързва крайбрежието и вътрешността на Странджа, а нейното реновиране има решаваща роля за развитие на алтернативните форми на туризъм и съживяването на региона.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация