Предна В момента Следва
NELLY JUST A DREAM

Новини Царево

Патронен празник на приморското училище - почетоха Вапцаров със спектакъл

Патронен празник на приморското училище - почетоха Вапцаров със спектакъл

Постановката на Иван Панев по „Епопея на забравените“  от Иван Вазов и текстове на Захари Стоянов бе представен за патронния празник на СУ „Никола Й. Вапцаров“  в Приморско.  

Празничното тържество се проведе в салона на местното читалище, където заедно с учениците в препълнената зала присъстваха няколко поколения учители на приморското училище. Председателят на общинския съвет Златина Тюлиева, директорът на СУ „Н. Вапцаров“  Мариана Казларова, служители на общинска администрация, родители и близки на децата също станаха част от атмосферата на празника.

На сцената се редуваха ученици, които разказваха за живота и творчеството на Вапцаров. По артистичен начин бяха представени и някои от стиховете му,  от  които личеше вярата в постигане на по-добър живот. Децата пяха и песни, с които повдигнаха патриотичния дух в залата.

Кулминацията на празника настана, когато на сцената излезе актьорът Димитър Марков, който представи своя моноспектакъл  за героичните подвизи на велики българи, възпети в текстове на Захари Стоянов и Иван Вазов. Актьорът започна с образа на Васил Левски, премина през Георги Бенковски, Кочо Чистеменски, братята Михаил и Георги Жекови и завърши с „Опълченците на Шипка” и Георги Раковски. Спектакълът по някои от най-знаменателните български поеми  по изключителен начин се вля в цялостното звучене на училищния празник , като отправи своеобразен зов за незабрава на героичното минало на България и национална гордост.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация