Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Пътищата са проходими и бедстващи в община Царево няма

Пътищата са проходими и бедстващи в община Царево няма

В община Царево е спокойно, пътищата са почистени, има ток и вода. Бедстващи хора и населени места няма.

Проходим при зимни условия е пътят Бургас – Созопол, Приморско – Царево, и в двете посоки. Отворен за движение е републиканският път Бургас – Малко Търново – Република Турция (до границата).

Пътят към Синеморец и Резово е отворен. Тази сутрин от военните беше извършен още един контролиран и силен взрив, достатъчен да направи място за добро отичане на водите при  устието на река Велека. Кметът на община Царево инж. Георги Лапчев беше на място:

„Взехме решение да направим  още малко интервенции, за да удълбочим този канал, защото реката не може да се изтече. Водната дига, която се е получила, преовлажнява пътя и има опасност той да се разруши после, като се изтече водата.  Макар и да е Богоявление днес, ще се наложи да поработим в тази посока, тъй като опасността е напълно реална”.

 

В момента водата от пътното платно бързо се отдръпва, пясъчната буна след взрива от днес е направила място около 10 метра, за да се отводнява своевременно, въпреки неблагоприятните метеорологични условия. По Южното Черноморие цяла нощ валя дъжд, който преди обяд днес премина в мокър сняг.

 

„Знаем, че река Велека е слабост, когато има силни дъждове и снеготопене, винаги се случва това с пясъчната коса, не го правим за първи път и затова казвам, че има начин, с който да противодействаме и ще го правим много бързо, за да не попадаме  в ситуация на бедствие”, заяви още инж. Лапчев.  

 

Препоръка: Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по пътя Царево - Резово в участъка преди стоманения мост над река Велека. Той се намира точно преди отбивката за Синеморец.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация