Новини Царево

Пари за новия проект за Ахтопол като културно-исторически център има

Пари за новия проект за Ахтопол като културно-исторически център има

Снощи в читалище „Христо Ботев - 1925“, гр. Ахтопол се проведе обществено представяне на идеен проект за реновиране на централното площадно пространство в град Ахтопол. 

"До същинския летен сезон, който за никого не е тайна , че по Южното Черноморие започва малко по-късно, Ахтопол ще има нещо наистина много красиво" - това заяви пред жителите на морския град кметът на община Царево инж. Георги Лапчев.

Проведената среща премина в нагледно представяне на архитектурния проект и дискусия по темата. 

„Ахтопол е нашият античен център и това ще имат възможност да го видят не само жителите, но и гостите на града. Резултатът от ремонта на площада ще е факт до началото на същинския сезон, това е моето верую. Парите на стойност един милион лева вече са осигурени, така че там проблем няма. 

В този проект са вплетени минало и настояще, легенди и реалност, и сме се опитали всичко да стане максимално красиво, екологично и впечатляващо. 

Но трябва да имате и търпение, защото при започването му всичко ще се разкопае, а това със сигурност ще ви създаде много неудобства. Но когато е в името на нещо хубаво, мисля, че търпението си заслужава. Проектът е изложен пред вас, а аз съм отворен за корекции и евентуални полезни промени“- добави кметът на Царево. 

Сред присъстващите в залата бяха кметът на Ахтопол – г-н Станислав Димитров, арх. Даниел Калудов – гл. архитект на Община Царево и г-н Георги Стоянов – зам. кмет на Общината, които изслушаха всички мнения и въпроси на жителите на Ахтопол.

"Много зеленина, простор, място за монтиране на сцена за културни прояви и още редица иновативни идеи ще бъдат реализирани с новия проект. Ако всички процедури вървят в срок и най-вече съгласуването с Института по паметници на културата, което най- много притеснява градоначалника, изпълнението на проекта може да започне веднага след началото на идната година" - увери още инж.  Лапчев.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация