Предна В момента Следва
DUA LIPA DANCE THE NIGHT (FROM BARBIE THE ALBUM)
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Новини Царево

Паметна плоча в Приморско ще напомня за мащабно бойно учение

Паметна плоча в Приморско ще напомня за мащабно бойно учение

Паметна плоча в Приморско ще напомня за мащабно учение с бойни стрелби, проведено преди 50 години край морския град. Тя беше открита в първия ден на септември от кмета Димитър Германов, в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков и контраадмирал Митко Петев. Тя отдава почит към ракетчиците от Сухопътни, Зенитни и Брегови ракетни войски, ВМС и ВВС.

От 23-ти до 29-ти юни 1968 година територията Община Приморско е била част от едно от най-големите военни учения в страната. Армията провежда мащабно учение с бойни стрелби, в които участват Ракетните бригади „Земя-Земя“, Зенитните Ракетни бригади „Земя-въздух“ от ПВО, Бреговите ракетни дивизиони „Земя-Море“ “.

Общо три са местата, от които се изстрелват ракетите. От района на община Приморско, се извършват едни от най-важните и единствени в България стрелби с оперативно-тактически ракети 8К11.

На 28.06 в 6:00 ч. от територията на с. Веселие шест тонна ракета 8К11 се откъсва от стартовия агрегат и полита към залива Балчик, където са поставени мишените. Един час по-късно в 07:00 ч. от района на с. Ясна поляна се извършва групов боен пуск със същите ракети. Разстоянието на стрелбата по целите е над 120 км. Стрелбите са успешни и са били оценени с отлична оценка.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация