Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

"Отличен" за Районна прокуратура - Царево

"Отличен" за Районна прокуратура - Царево

Районната прокуратура в Царево е с отлични резултати. В районите на няколко прокуратури в страната няма случаи на укрили се от правосъдието. Освен Царевската, това са районните прокуратури в Трън, Брезник, Кула, Благоевград, Сливница, Пирдоп, Етрополе, Поморие, Средец, Котел, Трявна, Тервел, Тутракан и Попово.

Най-много осъдени, но не задържани лица има в района на Районна прокуратура - София - 115 души. Следват районите на окръжните прокуратури във Варна, Плевен и Пловдив.

Перфектната работа на прокуратурата в Царево изпъква на фона на резултатите от проверка в цяла България за осъдени на затвор, които обаче са на свобода. Тя беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров на 18 януари след случая с груповото убийство в Нови Искър.

925 души, които са осъдени на лишаване от свобода или доживотен затвор, са на свобода въпреки присъдите си. Сред тях има и 33 души, които са с присъди за убийство. В момента те не са в затвора.

В хода на проверките са били задържани 24 от издирваните лица. Прокуратурата вече е предприела и други мерки, сред които е създаването на Електронен регистър на осъдените лица с неприведени в изпълнение наказания "лишаване от свобода" или "доживотен затвор". Ще се предложат и изменения на Закона за специалните разузнавателни средства и на Закона за електронните съобщения, които да позволят използване на СРС и данните от мобилните оператори при издирване на "бегълци от правосъдие".

Сотир Цацаров е предложил на министъра на външните работи да се създаде открит сайт от типа "издирва се", в който да има снимки и данни за всички издирвани от МВР, както и на изчезнали лица.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация