Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

От днес започват честванията на 3 март в община Приморско

От днес започват честванията на 3 март в община Приморско

Община Приморско е подготвила празнична програма по случай 139 години от Освобождението на България. Рецитали, презентация, изложба, спортно състезание и концерти ще изпълнят деня, в който честваме Националния празник на страната.

 

Програмата ще започни още от 1 март с концерт на самодейците от Ново Паничарево. От 18 часа в местното читалище те ще представят своето творчество и така едновременно ще отбележат Освобождението на България , Деня на самодееца  и 15-та годишнина от създаването на ДФФ „Паничарче“.

Същият ден любители на спорта ще се съберат в училището в Приморско, където ще премерят сили в турнира по тенис на маса.

 

На 2 март в 11 часа в залата на Общината художничката Радка Караиванова ще открие изложба – живопис, посветена на Националния празник. Възпитаниците на СУ „Н. Вапцаров“ са подготвили рецитал, презентация и музикална програма, които ще представят от 13 часа. Час по-късно – в 14 часа, децата, заедно с ръководството на Общината, ще положат венци и цветя на паметната плоча пред сградата на Общината.

От 18 часа танцови и певчески групи на Китен ще изнесат концерт в местното читалище.

По случай Националния празник  деца от Китен ще тръгнат по маршрут, който включва места - символи на свободата на България. На 3 март те ще изкачат връх Шипка, където ще развеят българския трибагреник, а по-късно  ще посетят крепостта Царевец във Велико Търново.

 

Празничният 3 март в Приморско ще започне с благодарствен молебен в памет на героите, дали живота си за свободата на България – в  10 часа в църквата „Св. св. Кирил и Методий”. В Историческия музей в града през целия ден ще бъде прожектирана тематична презентация. На 3 март музеят ще бъде отворен от 8 до 17 часа.

С концертни програми, полагане на венци и цветя ще бъде отдадена почит на загиналите за свободата на България във всички населени места на общината. Националният празник ще честват  от 9.30 часа във Веселие, от 10.00 часа в Писменово, а от 10.30 часа в Ясна поляна и Ново Паничарево.

Денят ще завърши с концерт на самодейците от ФА „Приморско“. Той ще започне в 18.30 часа в читалище „Самообразование – 1919“ . Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация