Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Още зеленина и релакс за Царево

Община Царево вече има подписан  Договор за финансиране на проект „Зелен парк – природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели” по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП ТГС България – Турция 2014 – 2020. Проектът се изпълнява в партньорство с Дирекция на държавните хидротехнически съоръжения, гр.Къркларели, Р.Турция.

Дейностите по проекта включват реконструкция на паркова зона към Парк Царево център втори етап, като ще бъде реновирана парковата зона между Лятната читалня и новата детска площадка на ул.Крайморска. Проектът включва изграждане на алеи, зони за отдих и развлечения - площадка за петанк, голяма шахматна дъска с фигури за децата, маси за игра на табла и шах за по-големите посетители на парка.

След успешното осъществяване на проекта ще бъде обновена още една част от зелената система на Царево за радост на жителите и гостите на града. Целта на проекта е да се обособи атрактивно, модерно и обезопасено крайбрежно пространство, което ще съчетава възможности за отдих и забавление.

В рамките на проекта се предвиждат двустранни срещи между партньорите за откриване на дейностите по строителството и откриване на обновените обекти. Турските партньори ще обновят своя крайградска зона за пикник и развлечения близо до язовир Къркларели.

Проектът е на обща стойност 438 054,90 евро и се финансира на 100% от Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег.

Бюджетът за Община Царево е 205 785.43 евро.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация