Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Оптико-електронен апарат ще усъвършенства още повече работата на РУ на МВР в Царево

Оптико-електронен апарат ще усъвършенства още повече работата на РУ на МВР в Царево

РУ на МВР в Царево вече разполага с нов дрегер за установяване употребата на наркотици. Уредът е подарък от Общината след решение на Общински съвет за закупуването му и позволява засичане на употреба забранени вещества в срок от една седмица назад. 
Модерният дрегер се състои от два основни компонента : "Dräger DrugTestТ 5000 Test Kits" и "Dräger DrugTestТ 5000 Analyzer".

Системата е средство за бърз и точен анализ на слюнчени проби напр. за наличие на амфетамини, т. нар. дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон.

С тегло по-малко от 4,5 кг. оптико-електроният  апарат извършва надежден и точен анализ на съдържащата се в "Test Kit" проба в рамките само на няколко минути. Разполага с осветен, удобен и управляван от менюто дисплей, който се разчита лесно дори и под малък ъгъл.

Показанията на цветния дисплей могат по всяко време да бъдат избрани на един от петте предварително инсталирани езика. Анализаторът "Dräger DrugTestТ 5000" се обслужва лесно с три бутона и може да бъде свързан с различни устройства за обработка и запис на данни като компютър, принтер или баркод-четец.

Преди всяко измерване апаратът извършва автотест за проверка на състоянието на температурните датчици, оптичната система както и общата функционалност на системата.

„Благодарение на този дрегер полицията има силен аргумент да налага контрол, който ни е крайно необходим. Това е стопроцентово доказателство и е сигурно наказание за този, който си позволява да използва наркотици в нашата община“, коментира кметът инж. Георги Лапчев, който връчи уреда на директора на ОДМВР Бургас - Калоян Калоянов.  

„Всички черноморски общини вече имат подобни дрегери и това, че днес се сдобиваме с един от тях, показва високата ангажираност на местната власт към два основни проблема – наркоразпространението и пътната безопасност. Мога да гарантирам, че с този уред ще се работим много активно. Защото за разлика от алкохола, където имаме поставени граници под формата на промили, тук или си употребил, или не си употребил наркотик.
 Това е скрито престъпление и разкриването му зависи само и единствено от активността на полицейските служители. Благодаря на общинските съветници и на г-н Лапчев за този жест“, каза началникът на царевската Полиция гл. инсп. Красимир Киров.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация