Предна В момента Следва
MADISON MARS NEW VIBE WHO DIS (FEAT. LITTLE LEAGUE)

Новини Царево

Очертават се четири големи групи плажове

Очертават се четири големи групи плажове

Морските плажове ще бъдат разделени на четири групи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на общественото обсъждане на промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

По думите на министъра ще бъдат разделени четири основни групи плажове, като за първите три групи е предложено създаването на подгрупи. Обособяването ще зависи от географското разположение на плажа, степента на урбанизация на прилежащите му територии, природно-климатичните и екологичните му характеристики, близостта до туристически дестинации и посещаемост. Добавен е и показател -  дали плажът е естествен или изкуствен.

„С промените вероятно ще бъде въведено изискване размерът на концесионното плащане, както и цените на чадърите и шезлонгите да бъдат определяни  в зависимост от групата, в която попада съответният плаж”, разясни министърът.

„Вярваме, че с предложените нововъведения ще създадат по-добри и благоприятни условия не само за посетителите на морските ни плажове, но и за бизнеса. Така за всяка ивица ще има характерна (собствена) тежест в методиката за определяне на минималното концесионно възнаграждение. Също така трябва да се вземат предвид и разходите, които се правят за поддържането й” , каза Ангелкова.

Тя посочи, че с прехвърлянето на концесиите на морските плажове към Министерството на туризма се цели те да бъдат групирани по индивидуални характеристики, което ще доведе до по-високо качество на обслужването и намаляване цените на шезлонги и чадъри.

"Засега не сме констатирали големи нарушения при инспекциите и продължаваме да проверяваме всички получени сигнали”, добави министърът.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация